Month of Young Musicians pe scena Filarmonicii19 Ianuarie 2015Filarmonica de Stat “Transilvania” are plăcerea de a lansa the Month of Young Musicians (Luna tinerilor artiști), primul proiect demarat în cadrul programului Cluj-Napoca, Capitală Europeană a Tineretului în 2015, titlu câștigat în urma unei competiții la care au participat alte 49 de țări europene. 

Vă invităm să luați parte la cele șase evenimente muzicale cuprinse în acest proiect, în perioada 23 ianuarie – 26 februarie 2015, pe scena Filarmonicii de Stat “Transilvania”, evenimente în cadrul cărora tineri artiști deja consacrați sau aflați la început de carieră muzicală vor interpreta unele dintre cele mai celebre lucrări de muzică clasică precum Integrala Simfoniilor de Brahms, Preludiile de Franz Lizst, simfonii, concerte, cvartete și cvintete semnate de Dmitri Șostakovici, Bohuslav Martinù, Ludwig van Beethoven și Franz Schubert.

Month of Young Musicians este un proiect organizat de Filarmonica de Stat “Transilvania” cu scopul de a susține și promova tinerele talente și debutul artistic, în cadrul a cinci concerte și un recital, organizate sub egida conceptului și priorităților programului SHARE.

Month of Young Musicians propune o alternativă de petrecere a timpului liber într-un mediu cultural vast și o mai bună cunoaștere a ceea ce are de oferit orașul Cluj-Napoca în materie de evenimente muzicale, accesibile tuturor celor interesați de muzică cultă, inclusiv noilor studenți instalați în oraș sau turiștilor ce trec pragul orașului.

Cele cinci concerte vor fi susținute de tineri artiști recunoscuți atât la nivel național, cât și internațional, din medii culturale diferite. Vor concerta pe scena Filarmonicii dirijorul Janko Zsolt - unul dintre cei mai cunoscuți artiști din Transilvania, violonistul Francesco Ionașcu și soprana Egyed Apollónia, Daniel Cohen - un dirijor de doar 29 de ani, din Israel, maestrul Mihail Agafița din Republica Moldova, violonistul Vlad Răceu și baritonul Andrei Otean (Republica Moldova), renumitul duo Sivan Silver – Gil Garburg din Germania, dirijorul Isin Metin, numit și Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF în 2009 de către UNICEF-Turcia.
Proiectul se încheie cu Recitalul Cvartetului Transilvan, ansamblu de renume al Filarmonicii clujene, alături de celebrul violoncelist Răzvan Suma, pentru a descoperi și fascinația muzicii de cameră.


Programul complet se regăsește pe site, în categoria CONCERTE.

Pentru mai multe detalii vă invităm și pe platforma www.cluj2015.eu, pe profilul  Filarmonicii.

Vezi galeriile foto de la concertele din cadrul proiectului AICI.

Ne vedem la concerte!